Gymnasiesärskoletävlingar

I samband med Yrkes-SM 2018 i Uppsala den 25-27 april kommer vi att anordna skräddarsydda tävlingar för gymnasiesärskolan – med tävlingsmoment där alla får möjligheter att lyckas!

Vi kommer att anordna tävlingar för gymnasiesärskolan inom följande program:

  • Hotell, restaurang och bageri
  • Hälsa, vård och omsorg
  • Skog, mark och djur

 

 

TÄVLINGSMOMENT

Hotell, restaurang och bageriprogrammet

De tävlande ska dekorera sex stycken färdigbakade muffins samt duka ett fikabord för två personer.

 

Hälsa, vård och omsorgsprogrammet

Birgitta ligger och vilar efter lunchen. Birgitta är en pigg gammal dam men har lite svårt att gå. De tävlande ska hjälpa Birgitta att komma upp ur sängen och sedan till rullstolen för att erbjuda henne kaffe vid bordet.

 

Skog, mark och djur

De tävlande kör en snitslad teknikbana med en dieseldriven Gator 855D. Poäng ges för varje tennisboll som ligger kvar på respektive kon efter att de tävlande kört igenom hela banan. Maxpoäng är 100 och tiden är utslagsgivande vid samma poäng. Banan körs två varv/lag med byte av chaufför mellan varv ett och två. Möjlighet att provköra fordonet innan tävlingen finns.

 

Sammanfattning av regler

I tävlingarna tävlar eleverna i par från samma skola. Material för att lösa uppgifterna finns på plats. De tävlande kommer att få arbetsuppgifterna upplästa och kunna titta på uppgifterna under tävlingen. Uppgifterna inom Hälsa, vård och omsorgsprogrammet samt Hotell, restaurang och bageriprogrammet ska lösas inom en timme. En domare bedömer insatserna och delar ut poäng.

 

För mer information, vänligen kontakta Madelene Daun, lärare gymnasiesärskola, madelene.daun@skola.uppsala.se, som är delprojektledare för gymnasiesärskoletävlingarna inom ramen för Yrkes-SM 2018 i Uppsala.

 

Anmälan för att delta i gymnasiesärskolans tävlingar på Yrkes-SM 2018 i Uppsala görs här »

 

 

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Share This: