Röster från skolvärlden

 

”Verkligen värt ett besök. Lätt att ta sig dit, väl mottagna och mycket personal att fråga. Något för de allra flesta eleverna att titta på. Alla landets åttor borde få möjligheten att besöka detta för att få mer förslag på utbildningar. Det var roligt att se, yrken har presenterats på ett bra och enkelt sätt, roligt att eleverna fick prova på olika aktiviteter.” (Klassansvarig)

 

 

”Det här måste upplevas. Det borde ha varit obligatoriskt för alla rektorer och lärare att besöka tävlingarna, vilken kompetensutbildning!” (Rektor gymnasieskola)

 

”En stor möjlighet för eleverna att rent faktiskt se och prova på vad olika yrken innebär. Kanske får man bekräftat att man tänkt rätt eller så hittar man nya möjligheter. Allt är möjligt!” (Klassansvarig)

 

 

”Min sons klass skulle inte få besöka Yrkes-SM, han lyckades förmå klassen att kräva att få besöka mässan – det var en otrolig upplevelse för alla.” Han blev därmed hjälte för dagen! (Förälder elev åk 7)

 

”Ett utmärkt tillfälle att hitta förebilder! Låt fler elevgrupper besöka mässan, alla elever från åk 4–6 borde vara här. Och arrangera fler prova-på-aktiviteter!” (Lärare åk 4)

 

 

”Mötte ett gäng byggelever som gick med stolta steg genom Dragonskolans huvudkorridor iklädda arbetskläder och med hörselkåporna dinglande, de brukar annars smyga i avsides korridorer utanför huvudstråket. Prata om statushöjning på en dag tack vare Yrkes-SM!” (Skolchef)

 

”Att synliggöra vad man gör i olika yrkesprogram är fantastiskt bra när man som elev ska välja, det underlättar ju valet.” (Lärare åk 8)

 

 

”Vi ställde inte upp på tävlingarna för vi trodde att alla andra skulle vara så mycket bättre. Det var en missberäkning men vår vinst var ändå det fantastiska nätverk vi byggde under dessa dagar med skolor från andra delar av landet. Det går inte att mäta i pengar. Vi ska nu göra studie-besök hos varandra och börja ett samarbete.” (Lärare gymnasiet)

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Share This: