Välkommen till Sveriges JOBBigaste föräldramöte.

Snart är det dags för gymnasievalet – men hur stöttar du som vårdnadshavare dina barn till fortsatta studier? Var finns jobben i framtiden? Vilka valmöjligheter finns? Välkommen till Sveriges jobbigaste föräldramöte under Yrkes-SM i Uppsala som pågår 25-27 april.

Under de senaste åren har utbildningar och utbildningsvägar förändrats – och handen på hjärtat – har du koll på vilka möjligheter som finns för just ditt barn? Kom och hör vad en studie- och yrkesvägledare tycker och tänker kring val av utbildning efter 9:an. Eller få en portion inspiration om framtidens arbetsmarknad och utbildningar i regionen och passa i samma veva på att lyssna när vi har en tidigare Yrkeslandslagmedlem i panelen som berättar om sina val och vad det resulterade i.

Föräldramötet innehåller två seminarietillfällen om 45 min. Ett startar klockan 17.00 och det andra 18.00, torsdagen den 26:e april 2018 under Yrkes-SM i Uppsala, Arenaområdet vid Gränby Sportfält inne i IFU Arena. Fritt inträde och du som målsman kan även ta med dig dina tonårsbarn. Har ni små barn så har vi superpedagoger som gärna tar hand om dem när du är på föräldramötet. Barn- och fritidsprogrammet har pedagogiska och roliga aktiviteter för barn från tre år och uppåt. Föranmäl era barn här, först till kvarn gäller, maxantalet är 25 barn. Kom gärna och besök oss innan i yta B2:01.

 

 

Yrken och utbildningar har förändrats mycket det senast åren, har du koll på vilka möjligheter som finns för just ditt barn? Du som föräldrar gör ett smart val och ta chansen och besökt Yrkes-SM och ta del av en mängd olika yrken och utbildningar. På Yrkes-SM finns framtiden för många elever. Du vet väl att intresse och talang kan ta ditt barn långt. Går de dessutom ett yrkesprogram kan de välja mellan att börja jobba direkt efter skolan eller fortsätta studera. På alla yrkesprogram kan man nämligen, om man skulle vilja, välja att läsa kurser som ger grundläggande högskolebehörighet, d.v.s. behörighet till olika universitets- och högskoleutbildningar.

Share This: