FAQ inställt Yrkes-SM

Igår kom beslut från regeringen att evenemang med fler än 500 deltagare ska ställas in. Kommer Yrkes-SM 2020 att genomföras då det beräknas få flera tusen besökare?

Regeringen beslutade 11 mars 2020 att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med 500 eller fler deltagare, tills vidare inte ska vara tillåtna i Sverige.  Detta beslut fattades med anledning av att begränsa den pågående samhällsspridningen av Covid-19.

Med anledning av ovanstående beslut och att det endast är sex veckor kvar till genomförandet av Yrkes-SM ser vi ingen möjlighet att genomföra evenemanget.

 

Hur länge gäller förbudet att inte genomföra event och sammankomster med fler än 500 deltagare?
Förbudet gäller tillsvidare och vi vet inte i dagsläget hur länge förbudet kommer att gälla. Då det endast är sex veckor kvar till genomförandet av Yrkes-SM ser vi ingen möjlighet att genomföra evenemanget.

 

Men evenemanget är inte förrän i april, varför ställs Yrkes-SM in nu?
Då beslutet gäller tillsvidare och evenemanget berör många olika parter med inblandning av olika slag ser vi ingen möjlighet att genomföra evenemanget med så kort tid till kvar till genomförandet.

 

Jobbar ni för att Yrkes-SM ska arrangeras senare i vår?
Det finns från WorldSkills Sweden och familjen Helsingborg en vilja att genomföra Yrkes-SM eller delar av evenemanget vid ett senare tillfälle. Vi arbetar gemensamt med att undersöka vilka möjligheter som finns för detta längre fram.

 

 

 

 

 

Share This: