Automationsteknikerna Johan och Elias uttagna till Yrkeslandslaget

Allt fler landslagsdeltagare presenteras nu av sina respektive branscher. Automationsteknikerna tävlar i par, och där har Johan Wennerholm och Elias Ramming dragit de längsta stråna, och kommer att representera branschen i kommande mästerskap.

Automationsteknikernas uttagningstävling genomfördes på distans, i likhet med flera andra branschers. Detta eftersom årets Yrkes-SM ställdes in på grund av Covid-19.

Branschen valde istället att arrangera en uttagningstävling på distans, där de åtta personer som var uttagna till Yrkes-SM genomförde tävlingsmomenten hemifrån. Tävlingen genomfördes genom ett teoretiskt prov under en dag, där deltagarna programmerade en virtuell maskin.

Det blev ett mycket jämnt resultat och Johan Wennerholm och Elias Ramming kunde således koras som segrare, och därmed också nyblivna deltagare i det svenska yrkeslandslaget. Nästa stora eldprov i ordningen är Yrkes-EM i Graz i januari.

Träningen inför mästerskapet har redan påbörjats, och det är ett taggat team som satsar stort.

– Vi har väldigt roligt ihop när vi tränar, men vi märker att det finns mycket kvar att lära sig för att kunna jobba snabbare och effektivare, säger killarna.

Elias (till vänster) är från Kristianstad och jobbar som programmerare på Reilers. Johan (till höger) är från Vetlanda och jobbar som underhållstekniker på Metsä Tissue.

 

 

Share This: