Rasmus Risberg svensk mästare i webbutveckling

Ännu en bransch har genomfört sin yrkestävling digitalt, nämligen i webbutveckling. Rasmus Risberg korades till vinnare efter en hård kamp. ”Jag blev väldigt glad och förvånad över segern”, sa Rasmus.

Yrkes-SM skulle ha gått av stapeln mellan 22 och 24 april i Helsingborg, men på grund av Covid-19 så ställdes evenemanget in. Webbutveckling valde då att genomföra sin tävling digitalt.

Arwid Wibom, expert i ämnet och ansvarig för tävlingen, är nöjd med tävlingen.

– Under omständigheterna så är jag nöjd med utfallet. Vårt yrke passar ju bra för att genomföras digitalt, så vi körde tävlingen online.

Deltagarna fick uppgiften 8 på morgonen, och den skulle levereras innan 16 på eftermiddagen samma dag. Uppgiften gick ut på att programmera och designa en webbtjänst för att betygssätta restauranger. Efter en tuff kamp kunde en vinnare koras, nämligen Rasmus Risberg från ABB-gymnasiet i Västerås.

– Det var en tuff uppgift och stressigt trots att vi hade hela dagen på oss. Men jag blev nöjd med lösningen till slut och väldigt glad och förvånad över segern, sa han.

Arwid är mycket nöjd med Rasmus deltagande.

– Jag är väldigt nöjd med Rasmus resultat, han hade nästan full pott på uppgiften han lämnade in. Jag hade faktiskt inte förväntat mig ett så gott resultat, sa han.

För Rasmus väntar nu Yrkes-EM i Graz, Österrike, i januari 2021. Nästa mästerskap efter det är Yrkes-VM i Shanghai i september 2021. Förhoppningen är att se Rasmus även där.

– Det blir fantastiskt. Vi får bara hoppas att det funkar att åka då, jag hoppas verkligen det.

 

Share This: