Elektrikern Dennis Svensson uttagen till Yrkeslandslaget

Covid-19 hindrade Yrkes-SM från att genomföras som planerat, men det hindrar inte ett yrkeslandslag från att ta form. Den senaste uttagningen är Dennis Svensson, i yrket installationselektriker. ”Hedrande”, säger Dennis.

Jonas Andersson är vd för Elteknikbranschens gymnasieskolor, ETG. Han berättar om processen att ta ut Dennis Svensson som branschens representant.

– När det inte blev något Yrkes-SM funderade vi över uttagningen och beslutade att genomföra en uttagningstävling mellan de tre som skulle ha deltagit på Yrkes-SM. Dennis skicklighet gav honom vinsten, säger Jonas.

Dennis är väldigt glad över sin plats i Yrkeslandslaget.

– Det var väldigt roligt att bli uttagen såklart. Jag känner mig både hedrad och lite stolt över mig själv, säger han.

Firandet inleddes med sambon och några vänner, men fler ville dela Dennis glädje.

– Några dagar senare kom min gamla skola och lärare förbi på jobbet och bjöd på tårta och kaffe.

Inför Yrkes-EM i Graz i januari 2021 är det öva, öva och åter öva som gäller.

– Jag ska jobba specifikt med de svagheter jag vet att jag har. Eftersom jag arbetar i yrket har jag också förmånen att fortsätta finslipa mina kunskaper och färdigheter varje dag, säger Dennis.

 

 

 

Share This: