Yrkestävlingen i CAD-konstruktion lyckad på distans

CAD-konstruktörerna har nu genomfört sin yrkestävling digitalt och en vinnare har korats: Edwin Svensson. Vi fick oss en pratstund med alla medaljörerna efter tävlingen.

Som vi tidigare har rapporterat om så ställdes CAD-konstruktörernas yrkestävling om till en digital sådan när Yrkes-SM tvingades ställa in på grund av Covid-19. De sex finalisterna genomförde alltså tävlingsmomenten bekvämt på hemmaplan. Det uppskattades av vinnaren, Edwin Svensson från Berzeliusskolan i Linköping.

Edwin Svensson

– Det var skönt att sitta hemma, att få jobba med sina egna prylar på sin egen arbetsplats. Men man kände ändå att det var tävling, jag kom in i ett bra flow och var väldigt koncentrerad, sa han.

Såhär dagen efter tävlingen har Edwin inte riktigt hunnit smälta vinsten.

– Jag var inte alls beredd på att vinna. Jag var inte helt nöjd, och det var ett väldigt tufft motstånd. Jag har hållit på med CAD länge nu, både som extrajobb och på fritiden, så det är roligt att få en bekräftelse på att man är duktig, sa Edwin.

 

William Winsth, foto: Kyoo Vistisen

William Winsth, Danderyds Gymnasium, hamnade på en andra plats. Han har erfarenhet av både tävlingar och pallplatser. Förra året kom han tvåa på SM i racing, en sport han tävlar i på elitnivå vid sidan av skolan.

Och CAD-tävlingen var lika spännande som en racingtävling, sa han.

– Det var väldigt roligt att tävla och att sätta sina kunskaper på prov i skarpt läge. Det känns såklart fantastiskt att komma tvåa och få bevisa att jag faktiskt är duktig på CAD.

Jesper Nordström

Trean Jesper Nordström från Klara Teoretiska Gymnasium i Göteborg är väldigt nöjd med sin bronsplats.

– Jag började med CAD i höstas, så att bara gå vidare från delfinalerna var över min förväntan. Att få komma trea var både oväntat och väldigt roligt.

 

Leila Khammari

Leila Khammari från Skärteknikcentrum var ansvarig för tävlingen, och väldigt nöjd med utfallet.

– Det finns så otroligt många talangfulla ungdomar i Sverige. I den här finalen träffade vi sex av dem. De visar prov på stor professionalitet och mognad när de snabbt ställer om till rådande förutsättningar.

– Det var första gången en liknande tävling genomfördes, men förhoppningsvis inte den sista.

– Det är också glädjande att alla tävlingsdelegater skulle rekommendera sina vänner, lärare och rektorer att vara med och tävla eller skapa förutsättningar för andra att vara med och tävla, sa Leila.

 

Så firar vinnarna:

Edwin: Med en riktigt god middag med familjen.

William: Firade med en grillmiddag, jättegott.

Jesper: Med ett dopp i havet, 7 grader i vattnet.

Share This: