Tävla i Yrkeskampen 2020

Yrkeskampen är en nationell tävling för klasser i årskurs 8 som ska inspirera och sätta igång tankar om framtida utbildningsmöjligheter. Tänk ”Vi i femman” – fast om yrken och yrkesval!

Med Yrkeskampen vill WorldSkills Sweden, som är arrangör, öka intresset för de yrken som gymnasiala yrkesutbildningar leder till. För dig som lärare eller studie- och yrkesvägledare blir tävlingen ett verktyg i undervisningen om olika utbildningsvägar och för eleverna ett sätt att öka sin valkompetens.

När slutsignalen ljuder är det klassens resultat totalt sett som avgör. Klassen utgör ett lag. I jakten på seger blir därför Yrkeskampen ett sätt att skapa sammanhållning. I potten finns ett förstapris på 10 000 kronor att hämta. Sista anmälningsdag är den 17 januari och finalen avgörs under Yrkes-SM i april.

Läs mer på HÄR »

 

 

 

Share This: