Cattis Eklund och Daniel Riley är årets programledare

Nu är det klart vilka som blir programledare på Yrkes-SM 2018. Cattis Eklund och Daniel Riley kommer stå på scen, prova på olika yrken, snacka med de tävlande och utmana besökarna inom olika yrkeskategorier bland mycket annat. Kom och häng med vårt programledarpar på Sveriges JOBBigaste evenemang.

Hur känns det att få vara programledare för Yrkes-SM, Cattis?

– Jag är jättetaggad! Man lär sig som mest när man får prova nya saker och utsätter sig själv för nya utmaningar som man aldrig gjort förut. Det här är första gången som jag ska agera som programledare och det har jag inte testat förut. Jag svarade ja direkt när jag fick frågan! Nånting jag brinner för är att påverka människor att våga vara sig själva och då finna sig själva. Det är nånting jag pushar på väldigt mycket på min YouTube kanal – Cattis Eklund. Som programledare kommer jag få träffa många nya människor vilket är superkul. Jag kommer dessutom få lära mig om massa olika yrken vilken jag ser jätte mycket fram emot och då även få dela med mig utav den möjligheten med alla er som kommer dit.

Varför ska man komma till Yrkes-SM tycker du? 

Att se någonting med sina egna ögon är något helt annat än att läsa om det eller se en bild på det. På Yrkes-SM finns det massor av olika yrken att se men även att testa på. Det är också ett väldigt bra tillfälle att få träffa olika yrkesmänniskor och kunna få svar på alla de frågor och funderingar direkt på plats av dem.

Hur tänker du kring att få jobba med Daniel?

Det ser jag verkligen fram emot. Jag tror att vi kommer att komplettera varandra väldigt bra! Och vi har också samma intresse för foto och filmskapande – det är ett plus. Vi båda två har ett stort sinne för humor så det kommer garanterat att bli mycket skratt!

Hur känns det att få vara programledare på Yrkes- SM, Daniel?

– Det känns superroligt och det är en stor ära för mig att få vara programledare. Jag brinner verkligen för yrken där man får jobba med händerna och vara kreativ. Därför ska det bli kul att få vara med och lyfta fram de här jobben. Ibland finns det en inställning att man bara ska plugga teoretiska ämnen när man är ung och att de som går en yrkesutbildning bara gör det för att de inte kan något annat. Men man väljer ju utbildning efter det man är intresserad av. Och man kan göra stor karriär och tjäna pengar på det också. Jag har jobbat som fotograf i 10 år och förra året startat en YouTube kanal – KaptenRiley. Så jag vet att man kan lyckas stort bara man har viljan.

Varför ska man komma till Yrkes-SM tycker du?

– Framförallt för att få inspiration och lära känna nya yrken. Det finns så många fler än vad man kan tro. Föräldrar tänker att det fortfarande är som för 40 år sedan, men nu är det viktigt att tänka framåt när man väljer utbildning. Vilken kompetens eller yrke som kommer att efterfrågas i framtiden – om 30 år.

Hur tänker du kring att få jobba med Cattis?

– Egentligen vet jag inte så mycket om Cattis. Jag har ju sett henna skymta förbi i YouTube-flödet såklart. Men jag vet tillräckligt mycket om henne för att veta att det kommer bli sjukt kul att jobba med henne! Hon verkar både snäll och smart, två viktiga egenskaper!

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Share This: