Varför är yrkesprogram ett smart val?

Ett yrkesprogram på gymnasiet är ett smart val som leder till goda jobbmöjligheter. Trots detta så är det alltför få ungdomar som väljer ett yrkesprogram på gymnasiet. Yrken som kock, undersköterskor, snickare och plåtslagare är alla bristyrken idag. Det vill Yrkes-SM bidra till att ändra på.

Flera undersökningar visar att företag och andra organisationer har behov av personer med kompetens från yrkesprogram. Då antalet sökande till dessa program är alltför få, innebär det att bristen på arbetskraft drabbar såväl privat som offentlig sektor och samhället i stort på kort och lång sikt.

Elever på yrkesprogram har möjlighet att välja grundläggande högskolebehörighet, för att kunna studera vidare på högskola och universitet.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Share This: