Det blir Helsingborg som står som värd för Yrkes-SM 2020.

Under tre dagar i april 2020 kommer unga yrkesskickliga ungdomar från hela landet att tävla och visa upp olika yrken inom bygg, design, fordon, industri, it, service, vård- och tekniksektorn.

Yrkes-SM kommer att genomföras i Olympia Park-området i Helsingborg och kommer att ha flera kringarrangemang för att ur ett regionalt perspektiv skapa ett intresse för yrkesutbildningar, samverkan mellan skola och arbetsliv samt utbildningens betydelse för stadens och regionens utveckling som helhet. Ungdomar inom minst 45 yrken kommer att tävla för att kora en svensk mästare och tävlingarna kommer att locka en stor publik.

– Det är en fantastisk möjlighet att få visa upp yrkesutbildningar och ungdomar som är skickliga inom sina respektive yrken. Vi kommer att ta chansen att göra våra yrkesutbildningar i regionen ännu bättre för att fram fler deltagare, säger initiativtagaren Christian Olsson, verksamhetschef för gymnasieskolorna i Helsingborgs stads skolor.

– Det ska bli kul att samarbeta med Helsingborg och regionen i att göra Yrkes-SM 2020 riktigt bra! Vi har tidigare haft bra samarbete med Region Skåne vid genomförandet av evenemanget 2012 och 2016 i Malmö. Helsingborg är en offensiv region med ett strategiskt bra läge med goda förutsättningar för att välkomna Yrkes-SM och locka en stor publik, säger Pontus Slättman, vd på WorldSkills Sweden.

 

 

SparaSpara

SparaSpara

Share This: