Varför är det kul att vara på plats?

Genom ett brett och innehållsrikt tävlings- och uppvisningsprogram mäter omkring 250 av Sveriges yrkesskickligaste ungdomar sina krafter mot varandra inom ett 50-tal yrken. För ett antal av yrkena kvalificerar man sig för en plats i det svenska Yrkeslandslaget och har möjlighet att vara med och tävla på Yrkes-EM 2018 och/eller Yrkes-EM och Yrkes-VM 2019.

Alla deltagare har det gemensamt att de vill tävla och vinna medaljer, men också att få visa upp sina yrken för att få fler unga att välja samma yrke som de har valt. De vill också inspirera andra att lära sig mer om bredden av yrkesutbildningar med goda jobbchanser. På Yrkes-SM får man också möjligheten att prova på en hel del yrken eller typiska arbetsmoment, så kallade prova på-aktiviteter.

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Share This: