När, var och hur?

Yrkes-SM – Sveriges största och jobbigaste yrkesevenemang för ungdomar – arrangeras den 25-27 april 2018 på det 25 000 kvm stora Arenaområdet vid Gränby sportfält i Uppsala. Arenaområdet är uppdelat på flera ytor och hallar såväl inom- som utomhus. Under Yrkes-SM kommer över 25 000 besökare dit för att inspireras av Sveriges yrkesskickligaste ungdomar. På Yrkes-SM är det fritt inträde för alla. Gratis bussresor för högstadielever och förstaårselever på gymnasiala utbildningar i Uppsala län erbjuds för att enkelt ta sig till tävlingarna.

Yrkes-SM arrangeras vartannat år och syftar till att höja kvalitet, status och attraktionskraft för yrken och yrkesutbildningar. Bakom satsningen står WorldSkills Sweden (WSS), ett samarbete mellan Svenskt Näringsliv, LO och staten genom Skolverket, Utbildningsdepartementet och Myndigheten för yrkeshögskolan. Samarbetspartner 2018 är Uppsala kommun. Utöver dessa parter medverkar även branschorganisationer, yrkesnämnder, myndigheter, skolor och företag.

 

 

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Share This: