Yrkes-SM 2016 avslutades med många glada vinnare och kunglig glans.

Yrkes-SM är nu över för den här gången. Sveriges bästa unga yrkesutövare har kämpat under närmare tre dagar inför 22 000 besökare för att vinna medalj och därmed möjligheten att få en plats i Yrkeslandslaget. Prisutdelningen övervarades i år av H.M. Konung Carl XVI Gustaf och prisutdelare var Pontus Slättman, VD WorldSkills Sweden, Barbro Willners, rektor för Värnhemsskolan i Malmö och Annika Borgelin, projektledare Events-in-Skåne. Avslutningen leddes av Suuz, Almushi och Beppe som varit årets programledare och också vågat provat på de flesta yrkena.

Efter att ha korat Årets Bästa Prova-på-aktivitet och uppmärksammat årets Skåne-tema med Skånepriset överlämnade Andreas Schönström, kommunalråd och ordförande för Arbetsmarknads-, gymnasie- och utbildningsnämnden i Malmö Yrkes-SM-flaggan till Caroline Andersson, Utbildningsnämndens ordförande i Uppsala som arrangerar 2018 års Yrkes-SM i Uppsala.

Tack för den här gången Malmö, det gjorde ni bra!

Medaljörer på Yrkes-SM 2016 »

Pressmeddelande

kungen

SparaSpara

SparaSpara

Share This: