Årets Yrkeslärare i Skåne är nu utsedda.

Tre stolta lärare mottog i dag diplom med titeln Årets Yrkeslärare i Skåne 2016 som överräcktes av WorldSkills Swedens vd Pontus Slättman.

Bland närmare trettio nominerade har nu tre vinnare utsetts och därmed korats till Skånes bästa yrkeslärare. De stolta vinnarna är Michael Borgström på Bygg- och anläggningsprogrammet på Ängelholms gymnasieskola, Monica Nilsson på Hotell- och turismprogrammet i Malmö och Håkan Nilsson på El- och energiprogrammet på Österängsgymnasiet i Kristianstad. 

– Årets Yrkeslärare i Region Skåne är ett pris för att uppmärksamma duktiga yrkeslärare, just för att de spelar en väldigt viktig roll i samhället. De säkerställer att yrkesutbildningarna presterar och levererar på hög nivå och är attraktiva för eleverna, vilken är väsentligt för Sveriges framtid, säger Pontus Slättman, WorldSkills Sweden.

Med vinnarna hoppas WorldSkills Sweden, kunna inspirera andra yrkeslärare och sprida goda exempel på fina insatser, bra idéer och stort engagemang som alla spelar en central roll i en utbildning, inte minst för att eleverna ska trivas och prestera.

Alla har kunnat nominera till Skånes bästa yrkeslärare och totalt nominerades 27 stycken. Bland kriterierna fanns bland annat att läraren ska ha en uthållig och god relation till arbetsgivare och kunna bemöta de krav på kvalitet som ställs, samt i sin roll lyckats entusiasmera elever till lärande och kunskapssökande. Juryn för Årets Yrkeslärare kommer från Företagarna, LO, Svenskt Näringsliv och WorldSkills Sweden

aretsyrkeslare2 aretsyrkeslarare

Share This: